Als katteneigenaar weet je wellicht dat katten zo nu en dan graag eens je meubels onder handen nemen met hun nagels. De zetel, de stoelbekleding, je splinternieuwe boxspring,… Een goed baasje die de noden van zijn dier kent, voorziet in een krabpaal om tegemoet te komen aan de manicurebehoeften van zijn lieveling.

Nu is het jammer genoeg een feit dat een krabpaal sommige katten gewoonweg koud laat. Daar staat hij dan te blinken in een hoekje van je woonkamer. Onaangeroerd.

Het kan ook gewoon zijn dat jij jouw poes graag een alternatief voor de klassieke krabpaal wil schenken, omdat dit gewoonweg mooier oogt.

2 alternatieven voor de klassieke krabpaal

Zo is er myKotty van de Poolse ontwerpster Marta Pietrusiak. myKotty ontwierp twee alternatieven voor de klassieke krabpaal, aangepast aan de nageltjes van katlief én je interieur.

myKotty Lui

krabpaal alternatief mykottylui

myKotty Vigo

krabpaal alternatief mykotty vigo

Waar de myKotty Vigo als het ware volledig dicht is, is de myKotty Lui uitgesneden. Persoonlijk zijn wij meer fan van deze laatste. De kat kan zowel in als bovenop het krabmeubel liggen en heeft een groter oppervlak ter beschikking om zijn nageltjes in te zetten.

De krabmeubels zijn gemaakt van natuurlijk, geurloos golfkarton. Het karton is op een zodanige manier verwerkt dat er geen scherpe randen zijn. Zowel de Lui als Vigo zijn zeer stabiel en bestand tegen het gewicht van een kat. Heb je een zware kat, dan kies je echter best voor de Vigo zonder uitsparing. Deze is namelijk iets steviger.

Nu kan je je afvragen of myKotty wel een waardig alternatief is voor onze traditionele krabpaal. We weten immers dat katten graag hoog en droog zitten, wat moeilijk is bij de Vigo en Lui die respectievelijk slechts 26cm en 21cm hoog zijn.

Heb je een alternatief om je kat hoog te laten zitten, zoals een plankje aan de muur of een rek, dan kan de myKotty nog steeds een aanwinst zijn om aan zijn krabbehoeften tegemoet te komen. Hij is immers een stuk goedkoper dan de doorsnee krabpaal en ziet er bovendien veel hipper uit.

Voor €39,95 is de Vigo van jou. De Lui is met zijn €59,95 iets duurder, maar biedt dan ook meer plaats en krabruimte. Beiden zijn ook verkrijgbaar in wit en zwart en te bestellen op www.mykitty.be. Verzending in België en Nederland is gratis!

Heb jij een myKotty of een ander krabmeubel uit golfkarton in huis? Wat zijn jouw ervaringen? Deel ze met ons!