Hierboven kan je de (Engelstalige) YouTube video bekijken die bij dit artikel hoort als je even geen zin hebt om te lezen! 🙂

Leuke designspulletjes (zoals een kattenring) die met hun geliefkoosde viervoeters te maken hebben: liefhebbers van katten zijn er altijd wel voor te vinden. Gelukkig vinden wij het super leuk om naar die spulletjes op zoek te gaan, zodat onze lezers dit zelf niet meer hoeven te doen. Als dat niet goed uit komt!

Toegegeven, meer vrouwen dan mannen zullen zich aangesproken voelen tot onderstaande collectie kattenringen. Dit neemt niet weg dat je hier als man gerust wat inspiratie kan opdoen om je vriendin of vrouw eens in de watten te leggen met een handgemaakt cadeau (jawel, alle onderstaande exemplaren zijn handgemaakt!).

Wij maakten met plezier een overzicht van onze nieuwste liefde: de kattenring. Alle ringetjes zijn verkrijgbaar op één van onze favoriete websites, Etsy. We zochten speciaal naar kattenringen waarvan de leveringskost niet te hoog ligt!

De meeste prijzen zijn omgerekend vanuit USD. Hou er rekening mee dat onderstaande prijzen kunnen veranderen wegens de wisselkoers. Ook de maten zijn Amerikaans (op één ringetje na). Onderaan vind je een handige matentabel om je op weg te helpen!

Kattenringen: Deel I

Kattenring juweel

1. Deze kitty cat ear ring van Autumn Equinox wordt handgemaakt en omhuld met 14 karaat goud. De twee oortjes werden apart gemaakt en nadien bevestigd aan de basisring. Voor wat extra glans werd het oppervlak als het ware lichtjes onregelmatig ingedeukt. De kattenring is verkrijgbaar in alle maten.

Leuk extraatje: de kattenring wordt mooi verpakt in een leuk doosje. Mocht je het ringetje cadeau willen doen hoef je het dus niet meer in te pakken.

Deze Cat Ears Ring van Autumn Equinox is van jou voor 26,50 EUR. De leveringskost bedraagt 7,57 EUR voor zowel België als Nederland.

 

2. De Neko kattenring van Silverholic is één van onze favorieten. De ring vormt een schattige kattensnoet met oortjes. Hij is gemaakt van geelkoper, maar ondanks zijn stevigheid kan hij toch versteld worden om perfect rond je vinger te passen (je moet wel stevig duwen).

Ook dit juweel werd handgemaakt, in Zuid-Korea. Je hebt de keuze tussen een zilver- of goudkleurig exemplaar.

Het ringetje is 10mm breed en verkrijgbaar in verschillende maten. Ook dit ringetje wordt geleverd in een doosje.

Voor 8,70 EUR heb je reeds een gouden of zilveren Neko kattenring van Silverholic. De leveringskost bedraagt +/- 4 EUR voor zowel Nederland als België.

 

3. Minimal2Boho is een jong Londens merk dat super elegante en minimalistische juweeltjes en accessoires maakt. Hun Cat face ring is vrijwel het minst minimalistische juweel van heel de collectie, maar nog steeds ‘oh zo leuk’.

Dit ringetje is opnieuw handgemaakt met een coating van zilver of 18 karaat goud. De Cat face ringen zijn lood-, nikkel- en cadmiumvrij. Goed nieuws voor de allergische cat lovers onder ons!

Je hebt reeds een schitterende Cat Face Ring van Minimal2Boho voor 15,97 EUR. Reken op een leveringskost van 7,84 EUR voor België en Nederland.

 

4. De Kitty Cat ring van Iluxo past werkelijk aan elke vinger. Dat heb je nou eenmaal met minimalistische juwelen: je kan er weinig mee misdoen. Smalle vingers, korte vingers of lange vingers. Een eenvoudig juweel met weinig tierlantijntjes staat altijd.

De kattenringen worden gemaakt in San Francisco en bestaan uit acrylic en plastic. Ze zijn te verkrijgen in zwart, ivoor en rood.

Voor €9,45 EUR heb je een Kitty Cat ringetje van Iluxo. Voor België en Nederland betaal je 6,61 EUR verzendingskosten. De verzendingskosten bedragen dan wel bijna evenveel dan de ring zelf, wij vinden dat hij het best waard is!

Kattenringen: Deel II

Kattenringen juwelen


5.
De prachtige Cat Monogram ring van Hannah Run. Deze kattenring ziet er een stuk gecompliceerder uit dan de andere ringetjes in dit overzicht. 

De kattenring is gemaakt van sterling zilver en verkrijgbaar in zilver, goud en het zogenaamde ‘roze goud’.

Wat dit juweel speciaal maakt is dat je bij de aankoop moet aangeven welke 3 ‘monograminitialen’ je graag wilt. In de ring zie je namelijk 3 letters, die je initialen kunnen vormen. Heb je geen middelnaam maar enkel een voor- en achternaam, dan zou je de eerste letter van de naam van jezelf, je man en je dochter kunnen nemen. Of wat dacht je van gewoon ‘Cat’? Nog leuker is natuurlijk de naam van je kat (als die toevallig een naam met 3 letters heeft).

De ontwerpster vraagt uitdrukkelijk om bij de check-out duidelijk de 3 initialen te vermelden in de juiste volgorde. Een kleine week later zou je ontwerp op de post moeten gaan!

Je hebt een unieke Cat Monogram ring voor 27,05 EUR. Reken op 4,71 EUR verzendkosten voor Nederland en België.

 

6. Zijn kattenoortjes of kattensnoetjes alleen niet genoeg? Waarom niet een volledig kattenlijf om je vinger planten? De kattenring van de Oekraïnse juwelenontwerpster Lena Yastreb is zo een ring.

Het juweel bestaat uit zilver (92,5%) en heeft een opening. Op die manier kan je de ring een beetje aandrukken als hij te los zit. De bewegingsruimte is echter beperkt aangezien de ring dik en stevig is.

Een Lena Yastreb cat ring kost iets meer dan 46 EUR en is verkrijgbaar in verschillende maten. De transportkost bedraagt slechts 2,84 EUR voor België en Nederland.

Opnieuw een leuk weetje: 10% van de opbrengst van jouw aankoop gaat naar het Sirius Animal Shelter project in Kiev, Oekraïne.

 

7. The Cat’s Meow ring van Fox & the Fawn uit Nevada is een zeer eenvoudig ringetje met een subtiel kattenkopje bovenaan.

Deze kattenring is gegoten in zilver. Eerst werd het kattenkopje gemaakt, dat achteraf gesoldeerd werd op de basisring. De kattenring kan in verschillende maten gemaakt worden.

Ook bij dit ringetje gaat 10% van de opbrengst naar een goed doel: het dierenasiel van Las Vegas!

Je hebt de Cat’s Meow ring voor iets meer dan 28 EUR. De leveringskost bedraagt ongeveer 6,50 EUR voor zowel Nederland als België.

 

8. Last but not least: de mooie, eenvoudige juweeltjes van Luckeeluv Studio. Wij zijn natuurlijk voornamelijk fan van hun kattenring. Naar eigen zeggen is dit ringetje dan ook hun meest populaire item.

De kattenringetjes zijn verkrijgbaar in zilver, goud of ‘roze goud’ (deze laatste is jammer genoeg af en toe niet beschikbaar).

Niet alleen zien de ringen er fantastisch uit, de ontwerpster biedt ook nog eens een top service. Normaal gezien staat de grootte van het kattenkopje in verhouding met de maat van de ring. Wil je echter het kattenkopje groter of kleiner, dan kan dat op aanvraag. Ook kan je vragen naar een meer of minder ‘geslepen’ exemplaartje.

Een extra leuk feit is dat de ringen gemaakt worden in Honolulu, Hawaii. Jezelf of iemand anders een handgemaakte Hawaiiaanse ring cadeau doen: how cool is that!

Een zilveren kattenring van Luckeeluv Studio koop je voor 22,71 EUR. De gouden en roze gouden varianten heb je voor 24,60 EUR. Reken op een leveringskost van een kleine 9 EUR voor zowel België als Nederland. De ringen zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Hou er rekening mee dat je op de meeste ringen even moet wachten (tussen 1 en 2 weken). Ze worden immers allemaal met de hand gemaakt nadat jij je bestelling hebt geplaatst.

Matentabel kattenringen

Kattenringen matentabel