Iedereen weet dat een mooi juweel veel kan doen. Je outfit valt of staat met het juiste sieraad. Een juweel kan je look helemaal af maken.

Voor kattenliefhebbers zijn er tegenwoordig heel wat leuke kattenjuweeltjes op de markt. Terwijl ze dikwijls niet eenvoudig te vinden zijn in de doorsnee shop, zijn de mogelijkheden online eindeloos.

We maakten reeds een overzicht van hét kattenjuweel dat iedere (vrouwelijke?) kattenliefhebber doet smelten: de kattenring.

Ook voor rond je hals zijn er heel wat leuke kattenjuweeltjes te vinden. Maak kennis met de mooiste katten kettinkjes waarvan je helemaal ondersteboven zult zijn!

Houd er rekening mee dat de vermelde prijzen momentopnames zijn en veranderen (wisselkoers). Lengtes worden vaak uitgedrukt in inches. Onderaan deze pagina vind je een handige afbeelding om je een idee te geven van de lengtes.

Kettinkjes katten deel I

kettinkje katten


1.
Hou je van zwart-witte katten of heb je er zelfs eentje? Dan is dit kettinkje van Good After Nine uit Bangkok een must have voor jou.

Het juweel bestaat uit gepolijst geelkoper met een dun laagje 18 karaat goud. Het kattenkopje wordt met de hand beschilderd met glazuurverf door afgestudeerd juwelenontwerpster “Nine” en haar partner Don.

De ketting zelf is 65 cm lang (ongeveer 25 inches) en het kopje 2,5 x 3 cm groot.

Je hebt een handgemaakt Keaw katten kettinkje voor ongeveer 51 EUR. De leveringskost voor België en Nederland bedraagt een kleine 7 EUR.


2. 
Catherine van Kat Studio uit Canada ontwerpt voornamelijk ringetjes en heeft slechts enkele hangertjes in haar gamma. Toch is haar Cat necklace zeker het vermelden waard.

Het kettinkje kan perfect gedragen worden op elke outfit. Zowel voor naar het werk te gaan als voor speciale gelegenheden zit je goed met dit juweeltje.

Het halssnoer bestaat uit 925 sterling silver en werd gepolijst voor extra glans. Het kan besteld worden in 16, 18 of 20 inches.

Je hebt een leuke Cat necklace van Kat Studio voor 22,39 EUR en 7,46 EUR verzendingskosten voor zowel België als Nederland.


3.
Liever een heel kattenlijfje in plaats van enkel het hoofdje? Misschien is het kettinkje van Lunahoo dan wel iets voor jou.

Lunahoo is een juwelenshop uit Valencia, Spanje. De designer achter deze shop, Nuria Ponz, ontwerpt al juweeltjes sinds 2008.

Ze gebruikt voornamelijk sterling silver, vintage materialen, metaal en natuurlijke elementen. Zo tracht ze steeds juwelen te ontwerpen die zo weinig mogelijk impact hebben op het milieu. Ook de verpakkingen zijn 100% ecologisch.

Dit leuke kettinkje bestaat uit sterling silver en is 16 inches lang. Het hangertje zelf is 15 mm hoog en 17 mm breed. Leuk weetje: als je de ketting graag langer hebt, dan kan je dit aangeven bij de check-out.

Je hebt een Cat necklace van Lunahoo voor ongeveer 32,65 EUR. De verzendingskosten bedragen 5,55 EUR voor Nederland en België.


4.
Juwelenontwerpster Hannah Li kwam al voor in ons artikel over de kattenring. We kunnen niet anders dan opnieuw enkele ontwerpen van haar super leuke shop Hannah Run in ons overzicht op te nemen.

Eén van haar leukste juweeltjes is de kattenketting, gemaakt uit sterling silver en beschikbaar in de kleuren zilver, goud en roze goud. Bij de lengte van het snoer heb je de keuze tussen 16, 17, 18, 19 of 20 inches. Het katje zelf is 20 mm hoog en 10 mm breed.

Dit kettinkje van Hannah Run is van jou voor ongeveer 22,50 EUR. Je betaalt 4,70 EUR verzendingskosten voor België en Nederland.

Kettinkjes katten deel II

kettinkjes katten


5.
Lola & Cash heeft helemaal begrepen dat een groot, maar eenvoudig juweel je look helemaal kan vervolledigen.

De shop werd geopend in 2011 door designer Vikki. Alle juweeltjes worden met de hand gemaakt in haar studio te Kaapstad, Zuid-Afrika.

Deze leuke statement ketting is gemaakt van gepolijst sterling silver. De ogen, neus, mond en snorharen van dit vrolijke katje werden in het hangertje gegraveerd.

Vikki haalde haar inspiratie uit toiletrolletjes (je leest het goed). Wil je liever een andere uitdrukking op het snoetje van de kat, dan kan je dit aangeven bij de check-out. Kies gewoon jouw favoriete rolletje uit en Vikki maakt er een hangertje van!

Lolacash kettinkje toiletrol

Het hangertje is 3 cm hoog en 1,5 cm breed. De ketting zelf is 45 cm (ongeveer 17 inches) lang en eveneens gemaakt van sterling silver.

Dit superleuke kettinkje van Lola & Cash is van jou voor 44,47 EUR plus 7,75 EUR verzendingskosten voor zowel België als Nederland.


6.
Halskettingen met je naam à la Carrie Bradshaw van Sex and the City zijn al een tijdje een echte hit. Nog cooler is wanneer je zo’n kettinkje kan laten maken met een kattenkopje!

Goed nieuws: het Chinese merk Best Nameplate Jewelry (de naam spreekt voor zich) doet niets anders dan naamkettingen maken. En jawel… ook de ‘kattenkopnaamketting’ behoort tot hun collectie.

Het kettinkje is handgemaakt van 925 sterling silver, afgewerkt met een 18 karaat gouden laagje en beschikbaar in drie kleuren: zilver, goud en roze goud. Je kiest uiteraard zelf de naam, die wel slechts uit maximum 8 letters kan bestaan. De Veroniquen en Annabellen onder jullie hebben dus een probleem.

Je kan natuurlijk ook een ketting laten maken met de (hopelijk korte) naam van je kat!

Het hangertje heeft een doorsnede van ongeveer 3 cm en is 1,2 mm dik. De lengte van de ketting is 45 cm of ongeveer 17 inches. Een andere lengte kan aangevraagd worden via e-mail.

Dit leuke gepersonaliseerde kettinkje van Best Nameplate Jewelry is van jou voor 24,52 EUR + 3,78 EUR verzendingskosten voor Nederland en België.


7.
Omdat we zo van haar ontwerpen houden, willen we je graag kennis laten maken met nog een hangertje van Hannah Run uit Hong Kong (halssnoer 4 is eveneens van Hannah).

Het halskettinkje is eveneens gemaakt van sterling silver en net als haar ander halssnoer beschikbaar in zilver, goud en roze goud. Het is met zijn 1,5 cm hoogte een vrij klein, subtiel hangertje. Het halssnoer is beschikbaar in 16, 17, 18, 19 en 20 inches.

Voor 20,57 EUR heb je dit leuke geometrische kattenhangertje van Hannah Run in huis. Reken op ongeveer 4,70 EUR shippingkosten voor België en Nederland.


8.
Het doel van DoubleB uit Seoel, Zuid-Korea, is om juwelen te ontwerpen die emoties en waarde uitstralen.

De ontwerpster achter DoubleB was in een ver verleden architect en interieur designer voor eigenaars van grote gebouwen en hotels. In 2003 besloot ze het over een andere boeg te gooien en juwelen te gaan ontwerpen.

Ze wordt naar eigen zeggen veel gelukkiger van het ontwerpen van kleine, leuke juweeltjes die van waarde zijn voor de koper, dan van het ontwerpen voor eigenaars van gebouwen.

Dit leuke 925 sterling silver kattenkettinkje oogt mooi aan elke hals. Om het zilver te beschermen tegen krasjes, putjes en verkleuring werd er een laagje wit goud overheen gegoten.

Het katje zelf meet 8 x 11 mm, het kettinkje is 16 inches lang.

Dit super leuke halssnoer van DoubleB is van jou voor 26,49 EUR + 3,78 EUR verzendingskosten.

halsketting matenoverzicht

Bron afbeelding: http://www.anjolee.com/educational/necklaces_pendants.html

Zelf nog een leuk katten kettinkje gezien? Laat het ons gerust weten hieronder! Of deel je ervaringen als je één van bovenstaande kettinkjes in huis hebt!