Weet je ook niet waar de kattenbak te plaatsen omdat die jouw interieur verpest? In de woonkamer is het een storend element en in de keuken staat hij in de weg? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bij Canessi hebben we namelijk oog voor mooie designspullen, ook op het gebied van kattenbakken.

Onlangs stootten we op het merk Modko, dat twee design kattenbakken heeft ontworpen.

Modkat kattenbakken

Kattenbakken modkat

Brett Teper, medeoprichter van en designer bij Modko, ontwierp een kattenbak die best gezien mag worden. De Modkat kattenbak heeft zijn ingang aan de bovenkant. De kat springt dus als het ware langs het gat naar binnen.

Binnenin zit een herbruikbare zak, de Modkat Litter Liner, die gemaakt is van een soort zeildoek dat gemakkelijk te reinigen is. In de rand van de zak zit een flexibele band die ervoor zorgt dat hij perfect aansluit in de kattenbak.

Modkat litter liner

Het grijze platform bovenaan de kattenbak bevat gaatjes die ervoor zorgen dat kattenbakvulling mooi naar binnen valt wanneer de kat uit het gat springt. Op die manier blijft jouw vloer gespaard van kattenkorrels. Het platform kan je laten kantelen zodat kattenkorrels die erop zijn blijven liggen terug naar binnen vallen.

Bij de kattenbak is een schepje geleverd dat je opzij kan bevestigen.

De volgende video geeft een korte en krachtige samenvatting van de Modkat Litter Box kattenbakken:

De Modkat kattenbak is te koop voor een bedrag van +/- 190 EUR, afhankelijk van eventuele kortingen, de wisselkoers en plaats van levering.

Een extra Litter Liner is te koop voor +/- 30 EUR.

Flip kattenbakken

Flip kattenbak modko

Ben je er niet van overtuigd dat je poes moeiteloos langs boven in de bak zal willen springen? Modko heeft ook nog de “Flip litter box”. Dit zijn kattenbakken waar je liefste gewoon inwandelt, maar die toch een mooi design heeft.

Flip Litter Box Modko

De Flip kattenbak heeft binnenin een opvangbak gemaakt van gerecycleerd karton. Koop je de kattenbak, dan krijg je 2 van zulke bakjes meegeleverd. Een bakje gaat ongeveer een maand mee.

De volgende video geeft weer hoe je de Flip kattenbakken van Modko installeert en gebruikt:

De Flip kattenbak van Modko is te koop voor een bedrag van +/- 125 EUR.

Om de korrels op te vangen die van tussen de pootjes vallen, is er de bijhorende “Katch litter mat”.

Katch litter mat

Deze Katch litter mat functioneert als een landingsmat voor je kat waar de kattenbakvulling op achter blijft. Je kan deze Katch litter mat gemakkelijk plooien.

Flexible litter mat

Dit betekent dat je op een efficiënte manier de kattenbakvulling terug in de kattenbak kan gieten.

De Katch litter mat is niet inbegrepen en kost +/- 25 EUR.

Heb je zelf één van de kattenbakken van Modko? Deel je ervaringen met andere lezers hieronder. Plaats een reactie!