We love love love leuke designspullen voor katten! Van kattenbakken over krabpalen, juwelen die met katten te maken hebben en kattenhuisjes tot de hipste eetbakjes voor katten. Dit keer nemen we deze laatste onder de loep.

Wil je jouw interieur wat opvrolijken door een leuk voederbakje te kopen voor katlief, dan ben je hier aan het juiste adres om je te helpen kiezen!

Alessi Tigrito

Alessi tigrito design

 

Alessi heeft zijn strepen in de designwereld al meer dan verdiend. Ze zijn te vinden in vrijwel elke winkel die leuke ‘huis-tuin-keuken’ designspullen verkoopt.

Ook aan katten en honden hebben ze gedacht. Zo is er de Tigrito, een leuk eetbakje voor katten in de vorm van een kat. Het ene bakje vul je met water, het andere met voedsel.

De bakjes zelf zijn gemaakt van roestvrij staal. Goed nieuws voor degenen onder ons die een hekel hebben aan afwassen: de bakjes kunnen zonder probleem in de vaatwasmachine!

Het plastic gedeelte was je best af en toe eens met de hand af.

Overtuigd? Je vindt de Tigrito in diverse designshops in de meeste grootsteden.

De Alessi Tigrito is beschikbaar in verschillende kleuren:

Alessi tigrito kleuren

De Alessi Tigrito is online te verkrijgen in verschillende kleuren: grijs, geel, zwart, blauw en lichtblauw. Je betaalt ongeveer 65 EUR.

Alessi Miò

Alessi miò

Ja, we zijn echt fan van Alessi. Valt het op? Naast de Tigrito hebben zij immers nog een ander leuk voederbakje.

De Alessi Miò is een eetbakje uit kunststof met binnenin een uitneembaar bakje uit roestvrij staal. Wat handig is: het eetbakje heeft een deksel dat je op de onderkant kan plaatsen zodat de brokjes lekker krokant blijven.

Alessi miò etende kat

Zie je dat je kat net gegeten heeft, dan kan je het deksel er op plaatsen. Bovendien is de Miò ook weer een streling voor het oog van de kattenliefhebber die een zwak heeft voor leuke designspullen.

De buitenkant van kunststof kan je af en toe met een vochtig doekje proper maken. De uitneembare eetbak van roestvrij staal kan in principe in de vaatwas. Alessi zelf raadt echter aan om het bakje gewoon met de hand af te wassen.

De Alessi Miò is verkrijgbaar in verschillende kleuren:

Alessi miò kleuren

Wil je jouw keuken opfleuren met dit leuke voederbakje, dan kan je de Alessi Miò online aankopen in drie verschillende kleuren: rood, zwart en felgroen. Je hebt een Alessi Miò voor +/- 54 EUR.

Moderne eetbakjes voor katten van Modern mews

modern eetbakje huisdieren

De handgemaakte Modern pet feeder van Modern mews is een pareltje onder de eetbakjes voor katten. Hij is verkrijgbaar in geel, oranje, lichtblauw, groen, donkergrijs en eenvoudig wit en zwart. De Modern pet feeder is gemaakt van een stevige houtsoort, Baltic birch plywood, en laminaat.

modern eetbakje kleuren

De bakjes van roestvrij staal kan je net als bij de Tigrito van Alessi in de vaatwasmachine meewassen. Zijn de bakjes na verloop van tijd toch aan vervanging toe of wil je gewoon een extra paar, dan kan je ze gemakkelijk bijbestellen.

De Modern pet feeder is te verkrijgen in verschillende afmetingen. De kleinste is zo’n 38 cm breed, 18 cm diep en 12 cm hoog.

Leuk om weten: de Modern pet feeder wordt pas vervaardigd nadat je besteld hebt. Dat wil zeggen dat je dus een exemplaar geleverd krijgt dat speciaal voor jouw kat gemaakt werd. De volgende foto geeft het manuele productieproces van de moderne eetbakjes voor katten weer:

modern eetbakje handgemaakt product

Nadeel: het produceren en leveren vanuit Amerika neemt even tijd in beslag. Je wacht dus al snel 3 weken op jouw bestelling.

Dit modern eetbakje van Modern mews is van jou vanaf 64 EUR.

Op de webshop vind je ook eetbakjes voor katten van het merk met een enkel voederbakje of 3 voederbakjes op een rij.

Het modern eetbakje met enkel voederbakje:

modern eetbakje enkel bakje

Het modern eetbakje met drie voederbakjes:

Modern eetbakje trio

Jammer dat veel leuke spullen in Amerika gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat de leveringskost oploopt en minimaal 30 EUR bedraagt. Wij vinden echter dat dit leuke, unieke en handgemaakte item die prijs waard is. Aan jou de keuze!

Pet Bowl van Wuvluv

 

Eetbakje huisdieren wuvluv

Wuvluv is een Californisch merk dat (voorlopig) enkel de leuke stenen Pet Bowl aanbiedt. De bezieler van Wuvluv merkte op dat de doorsnee eetbakjes voor katten niet hoog genoeg zijn, waardoor de kat zich teveel moet bukken.

Bovendien worden de brokjes vaak naar de kant geduwd en kan de kat de laatste brokjes niet gemakkelijk opeten.

Toen ze lessen productontwikkeling ging volgen kwam ze op het idee zelf eetbakjes voor katten te ontwerpen die hoger zijn en een beetje gekanteld. Dit verhoogt het eetcomfort enorm voor een kat.

De Pet Bowl van Wuvluv werd handgemaakt in California. Er zijn slechts 1000 eetbakjes per kleur gemaakt. Het bakje is beschikbaar in zwart, rood, oranje en geel en kan in de vaatwasmachine.

eetbakje wuvluv zwart etende kat

Leuk detail: de eetbakjes voor katten van Wuvluv zijn genoemd naar katten die de eigenares van Wuvluv persoonlijk kent. Vier namen, voor de vier verschillende kleuren: Holland, Lulu, Kung Fu en Buffy.

Je kan jouw handgemaakte exemplaar kopen op hun website. Je hebt een Pet Bowl voor ongeveer 44 EUR met daarbij 8 EUR leveringskosten en een kleine 4 EUR BTW.

Heb je zelf nog leuke eetbakjes voor katten gezien? Laat ons gerust weten waar we dit kunnen vinden!