Je kent het wel: je hebt één of meerdere katten in huis en die schatjes hebben best wel wat spullen nodig. Eetbakje, drinkbakje, kattenbak, speeltjes, krabpaal, noem maar op. Al die spullen nemen samen heel wat plaats in. Je moet eromheen lopen en de spullen ook verzetten wanneer er schoongemaakt wordt.

Als er dan iets bestaat voor katlief dat je eenvoudigweg aan de muur kan hangen of onder een meubel kan bevestigen, dan is dat uiteraard mooi meegenomen!

Canessi ging voor jou op zoek naar de leukste slaapplaatsen voor katten die bovendien plaatsbesparend zijn.

Cat Crib hangmat

Hangmatten voor katten? Jawel, dat bestaat. Wil je écht optimaal gebruik maken van de ruimtes waar je kat slaapt, dan is het een goed idee de aanschaf van een Cat Crib hangmat te overwegen.

Een meer plaatsbesparende slaapplaats voor katten bestaat haast niet. De Cat Crib bevestig je immers gewoon tussen de poten van een stoel, tafeltje of kastje zoals in het filmpje wordt geïllustreerd.

We weten allemaal dat katten zich graag verstoppen en graag een eigen plekje hebben wanneer ze slapen. De Cat Crib hangmat maakt dit mogelijk. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je genoeg ruimte laat tussen de hangmat en de onderkant van het meubel, zodat je kat er comfortabel kan instappen.

Verkrijgbaar in zwart en beige via Purrfect Design voor 26,90 euro inclusief BTW. Levering in België kost 6,95 euro met Bpost, levering in Nederland 7,95 euro.

Je kan er natuurlijk ook een daguitstap van maken en de hangmat zelf gaan ophalen in de winkel van PurrFect Design: Lange Klarenstraat 25, 2000 Antwerpen, België.

Lounge bed van LikeKittysville

Design slaapplaats Likekittysville

Dé absolute topper voor kattenbaasjes die houden van geometrische vormen is ongetwijfeld het aan de muur te bevestigen lounge bed van LikeKittysville. De designer van deze leuke slaapplaatsen is een cat lady in hart en nieren. Daarnaast is ze ook nog eens geweldig goed in alles wat met stoffen en vormen te maken heeft. Ze studeerde af aan het Fashion Institute of Design and Merchandising in Los Angeles en ging reeds lopen met een award voor haar werk.

Het geometrische loungebed is vervaardigd uit een stevige houtsoort die als het ware ingekapseld zit in een met de hand genaaide hoes. De hoes kan in de wasmachine én in de droogkast!

Alles wat je nodig hebt om het bed aan de muur te bevestigen is meegeleverd. Het lounge bed is breed, lang en stevig genoeg om grotere en zwaardere katten een comfortabele slaapplaats te bieden. Het loungebed zelf weegt ongeveer 4kg.

Extra hoezen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bij de eerste levering krijg je één hoes meegeleverd, andere hoezen kan je bijbestellen.

Leuk weetje: het is zelfs mogelijk om op aanvraag een custom-made exemplaar te krijgen met een zelfgekozen stof!

Dit loungebed van Likekittysville is verkrijgbaar via Etsy voor 84,53 euro. Een extra hoes heb je voor 27,89 euro.

Maar, één heel groot nadeel: momenteel wordt het bed niet verscheept naar Nederland en voor België betaal je een leveringskost van maar liefst 42,70 euro. Ben je een echte designfan dan kan je de aanschaf zeker overwegen. We hopen dat Likekittysville snel groeit zodat zij betere leveringsvoorwaarden kunnen aanbieden!

Rondo Wall

rondo wall slaapplaats katten design canessi

Heb je het eerder voor ronde vormen? Dan zit je goed met de Rondo Wall om je interieur op te smukken en je kat blij te maken.

De uit roestvrij staal vervaardigde Rondo bevestig je aan de muur en weegt ongeveer 6kg inclusief kussen. Het kussen heeft een afneembare en wasbare hoes van fleece, die verkrijgbaar is in verschillende kleuren waaronder groen, rood, zwart, beige, grijs en blauw.

De Rondo bestaat in twee versies, eentje met een buitenkant gemaakt van echt leder en eentje met een buitenkant van vilt. Heb je schrik dat je kat zijn nagels zal zetten in het leder, dan kan je apart een krabmat verkrijgen die je rond de lederen buitenkant bevestigt. Het nadeel is dan natuurlijk wel dat je het mooie leder niet meer ziet… Het je kat gewoon afleren of een krabelement naast de Rondo plaatsen kan een optie zijn.

Een groot voordeel is dat het meubel in vrijwel elk interieur past. De beschikbaarheid van verschillende kleuren leder/vilt en verschillende kleuren van kussenovertrek maken het mogelijk om combinaties te maken die op jouw interieur zijn afgestemd. Je kan de kleuren van de buiten -en binnenkant combineren zoals je zelf wilt.

Ook deze slaapplaats komt met een prijskaartje. Je hebt een vilten exemplaar voor 439 euro. Voor een lederen Rondo betaal je 499 euro. Levering in België en Nederland is gratis.

De Rondo Wall is verkrijgbaar via Pet Interiors.

De CatCube van UrbanPetDesign

Slaapplaats voor katten CatCube

De CatCube van het Nederlandse label UrbanPetDesign is een pareltje voor het strakkere of landelijke interieur. Hij is gemaakt uit stevig MDF en bedekt met een laagje witte lak dat bestand is tegen de nageltjes van je lieverd. Een kussen, beschikbaar in 9 verschillende kleuren, wordt meegeleverd. Je kan de kussenovertrek wassen op 30 graden.

De CatCube kan eenvoudig worden omhoog gehangen aan de muur met bijgeleverd bevestigingsmateriaal (én duidelijke handleiding, don’t worry) en is exact 37 cm hoog, breed en lang.

Toegegeven: deze leuke slaapplaats voor katten is aan de prijzige kant. Je hebt hem in België en Nederland (gratis) aan huis geleverd voor 349 euro inclusief BTW. Wij zijn echter van mening dat een comfortabel kattenbed, dat bovendien ook nog eens een hip interieurelement vormt, die prijs wel waard is.

De CatCube van UrbanPetDesign is te bestellen via Pethouse.

Le Plateau van Cat-On

Le Plateau slaapplaats katten

Wil je een slaapplaats combineren met de mogelijkheid om de nageltjes te onderhouden? Kan perfect met ‘Le Plateau’ van Cat-On.

Le Plateau is gemaakt van heel stevig en dik golfkarton dat het gewicht van je kat gemakkelijk kan dragen. Golfkarton heeft de eigenschap om katten aan te trekken. Het is het perfecte materiaal om hun nageltjes eens lekker in te zetten. Hang je meerdere plateaus omhoog op verschillende hoogtes, dan kan je een echt klim-, krab- en springparcours maken voor jouw lieveling!

Ook al is golfkarton sterk, als je kat er veel aan krabt verslijt het op den duur wel. Houd er dus rekening mee dat je Le Plateau op een gegeven moment zult moeten vervangen.

Het bed is verkrijgbaar in 25 verschillende kleuren en is 59,5cm lang, 10cm hoog op het dikste gedeelte en 33cm diep.

Het ijzer om het bed aan de muur te bevestigen is meegeleverd, de vijzen jammer genoeg niet.

Le Plateau is verkrijgbaar via de website van Cat-On voor 49,95 euro inclusief BTW. De leveringskost voor Nederland en België bedraagt 17,5 euro.